RTV Pink - Radio Television Pink
Pocetak
ENGLISH
POČETAK | VESTI | KOMPANIJA | MARKETING | 
Pocetak

Sve osobenosti Pink International Company materijalizovane su i pretočene u formu izgradnjom zgrade ove medijske kuće. Ona je nedvosmisleno pretočila smisao medija u oblik svojom arhitekturom, iskazavši njihovu tehnološku složenost i težnju savršenstvu, ne ostavljajući, pritom, nikoga ravnodušnim.
Koncept arhitekte Aleksandra Spajića pretpostavlja ovo zdanje kao poslovni i proizvodni mehanizam u funkcionalnom i oblikovnom smislu. Tehnološki proces evoluira po vertikali zdanja, pritom se granajući horizontalno: “proizvodnja” je smeštena pod zemljom, “priprema i obrada” u prizemlju, a “logistika” na spratovima.
Ideja je bila da spolja i iznutra objekat jasno govori da je reč o medijskoj kući. Od ulaza u centralni hol, preko transparentnih unutrašnjih fasada, neobičnog panoramskog lifta, pa do sagledive “proizvodnje” postavljene u središtu objekta, sve je u neprekinutoj vizuelnoj komunikaciji koja iskazuje dinamičan karakter medija.
Zgrada je bila eksponat Oktobarskog salona arhitekture 2001. i učesnik Venecijanskog bijenala gde je nagrađena kao moralni pobednik.

 

Nagrade i priznanja:
· Priznanje 23. Salona arhitekture za ostvaren visok domet u arhitekturi (2001)
· I nagrada ULUPUDS-a na 34. majskoj izložbi iz fonda “Aleksandar Saletić” za najznačajnije delo iz oblasti enterijera (2002)
· Plaketa na BPB Trophy u Beču za najbolje enterijere (2002)
· I nagrada časopisa Arhitektura za najznačajnije arhitektonsko delo (2001)
· Pozvani učesnik 42. oktobarskog salona (2001)
· Pozvani učesnik XXI svetskog kongresa arhitekture u Berlinu u okviru jugoslovenskog štanda (2002)
· Pozvani učesnik 8. međunarodne izložbe arhitekture Venecijanski bijenale 2002, jugoslovenski paviljon (2002)

Razgledajte zgradu
 
 
Pink Films International Pink Media Group ©MMVI, Radio Televizija PINK. All Rights Reserved.